torsdag 21 maj 2020

Två år

Det är maj 2020 och du har fyllt två år redan för en och halv månad sedan. Du fick inget blogginlägg då - jag hade ingen info om din vikt eller hur lång du är, för världen är inte som den brukar vara just nu. Du har inte varit hemifrån på två månader, men du trivs bra här. Nu har vi trots allt äntligen fått besöka rådgivningen, och du är 84 cm lång och väger 10,5 kg.




Du är en envis och viljestark tvååring. Du har ett outtömligt förråd av energi och kärlek. Vart du än är på väg så springer du, och du klättrar upp på alla bord, stolar och hyllor. Vi har aldrig klippt ditt hår, och du är själv lite sur över det här och visar ofta att du gärna skulle vilja bli av med de störande lockarna. Men vem skulle ha hjärta att klippa dem?





Din favoritperson i hela världen just nu är mamma, med Oliver som en nära tvåa. Det går inte att lämna dig oövervakad i en minut ens, för på den tiden har du antingen hunnit slå dig eller söndrat något. Du sover bra, men vaknar gärna tidigt, såsom din bror. 

Du pratar inte. Du säger några enstaka ord men de är inte många, och du sätter inte ihop dem till meningar. Istället visar du med gester vad du vill. Om du försöker prata så pratar Oliver över dig. Ändå är Oliver den person du ser mest upp till. Ni busar så vilt tillsammans att det är ett under att ingen slagit sig värre ännu.







Och du är älskad, min vackra rufsiga baby. Om du bara visste hur älskad du är. Jag försöker berätta det för dig, men det finns saker som bara inte går att förklara med ord.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar