torsdag 9 januari 2014

2014

Jag har fått höra att bloggen har legat orörd alltför länge nu. Och visst har den ju det. Det blev jul och nyår och plötsligt var det 2014. Nio dagar senare är det fortfarande 2014, och jag har bara skrivit ner fel årtal ett par gånger.

De första dagarna på det nya året grydde mörka som synden, men nånstans bland nattmörka dagar och regntunga steg finns det kanske ett hopp om ljusare tider och lättare andetag. Tills dess bänkar jag mig med Martin och fyrahundra främlingar i biosalongen och äter popcorn i en varm röra av dunrockar och halsdukar och hobbitar på äventyr. Jag tänder ljus hemma och drar brandfilten lite närmare när katterna prompt vill svepa med svansen över lågan. Vi sover alla fyra i sängen i en salig röra av armar och ben, fluffiga täcken, och varma och mjuka katter som i skydd av nattens tystnad vågar lägga sig nära, nära intill. 

Men imorgon blir det ljusare. Imorgon kommer snön och gömmer allt det där mörka våta.  Fast jag tror nog att Martin kanske skulle föredra det mörka våta, eftersom han i ett svagt ögonblick lovade att han skottar snön före jag skall iväg med bilen på morgonen… 

2 kommentarer:

  1. Aj aj aj. Nybörjarmisstag av Martin. Han lär sig väl.

    SvaraRadera
  2. Tja, jag får väl hoppas att han inte lär sig.. ;)

    SvaraRadera