tisdag 28 juli 2015

En dröm om semester

Semester, kallar dom det. Den där tiden när man ska njuta av familjelivet, grilla korv och marshmallows över öppen eld, sitta vid havet med fötterna i vattnet och blicken vilande på horisonten. När man ska göra romantiska promenader, dricka champagne i badkaret och läsa ut bok efter bok medan solen förnöjt glider fram över himlen.

Och inte nog med det, man förväntas också umgås med släkt och vänner, ordna grillfest, bila, renovera, måla, bygga, städa, fixa, rensa, ordna, finna sig själv och vila upp sig inför hösten.

Och Martin och jag har grillat, renoverat, byggt, målat, kluvit, radat, rensat, städat, fixat, ordnat... Vi är trötta nu.

Semester, kallar dom det. Vardag är vad det är. En lite annorlunda vardag som är minst lika krävande som arbetsåret.

Idag på eftermiddagen var Martin och jag rörande överens om att det var dags att dra på sig handskarna och gödsla gräsmattan. Men sedan nämnde någondera av oss hallonen vi köpte. Och den andra drömde om glass. Och sen blev det tal om kinuskisåsen i kylskåpet.

Och så förblev gräsmattan ogödslad, och där satt vi på terassen, för första gången den här sommaren. Solen tittade fram lite försiktigt, och i skålarna hade vi vaniljglass med hallon och kinuskisås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar