söndag 17 november 2013

Nålar och sånt

Det är söndag kväll och jag har ingen aning om vart veckoslutet tagit vägen. Eller egentligen vet jag väl. Igår jobbade jag med säsongsinfluensavaccineringen på hälsocentralen. 463 personer kom och tog vaccin, ungefär 300 av dom genast på morgonen. Det händer något speciellt när man blir pensionerad, tror jag. Plötsligt har man all tid i världen, men ändå måste skynda överallt. Först ska man vara. Kön gick ända ut och runt huset. Senare på dagen fick man vänta högst fem minuter, och ja, vaccinet räckte åt precis alla.

Vi gör om det nästa lördag, så om du själv är över 65, hör till någon riskgrupp, eller har någon i din näromgivning som hör till en riskgrupp, kom och ta vaccinet helt gratis, och så kanske din vinter blir lite trevligare.

Idag har vi äntligen städat färdigt i vår gamla lägenhet. Vi blev så stressade här hemma när stormen Eino höll på att riva taket av garaget så vi for till Åbo istället. Det känns skönt att ha avslutat det kapitlet. När alla sakerna försvinner och bara skalet blir kvar så slutar en plats vara ett hem. Vårt hem är nu här, bland stressade katter och halvfulla flyttlådor och förvirrade rum som inte riktigt vet vad de är eller ska bli.

Men sakta men säkert får vi väl ordning på huset. Vår nästa uppgift är att välja en färg att måla med i vardagsrummet. Kanske något grönt? Eller orange? Vad som helst är bättre än den hemska tapeten här finns nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar