fredag 11 september 2015

Sju månader

Ensam igen. San Francisco kallade och mannen svarade. Eller ja, chefen kallade väl, och mannen svarade. San Francisco råkade bara vara platsen där pjäsen utspelar sig. Martin är alltså på äventyr och jag sitter här med en trollunge, två katter och tre liter korvsoppa. Det kunde ha varit värre, men jag måste medge att jag nog så småningom börjar vara trött på att sköta allt ensam. Och på att äta korvsoppa både till lunch och middag varje dag. Sent på lördag kväll kommer Martin hem, men i mitten av nästa vecka är det redan dags för nästa resa, denna gång till Paris.



Men nu har vi viktigare saker att tänka på än Martins resor. Trollungen är ju sju månader gammal idag! Den största förändringen som har skett den senaste månaden är väl att han nu har två små sylvassa tänder i munnen. De skymtade äntligen efter mycket gråt och gnäll, och nu har de redan kommit fram så mycket att han kan bita fast grötskeden och vägra släppa taget.



Sju månader gammal använder han kläder i storlek 68, och har börjat få ett ordentligt temperament. Han kan bli riktigt arg om man gör något som han inte vill. Men man vet ju förstås aldrig vad han vill och vad han inte vill. Vissa gånger är det bästa som finns att få ligga på golvet och leka, andra gånger blir han förbannad om man lägger ner honom.



Oliver kan nu svänga från rygg till mage, men gör det bara när han vill och ids. Han tycker om när man dansar och sjunger och älskar att bli kittlad. Han sträcker upp armarna när han vill i famnen, och är en riktigt liten pajas ibland. Han skrattar högt när han ser någon han tycker om, och begraver kärleksfullt sina små kladdiga händer i ens hår och drar så hårt han kan.



Han äter med god aptit allt som bjuds, och med magen full av gröt sover han från klockan åtta på kvällen till klockan sex på morgonen. Några gånger får man stiga upp på natten och sätta nappen i munnen, men annars sover han gott med kramdjuret i sina armar och håret på ända.



Det är ett nöje att få vara hans mamma, och det finns ingenting som slår att få se honom upptäcka världen och lära sig mer dag för dag. Så liten ännu, men ändå det största som finns här i världen. Underbara trollunge, du har ingen aning om hur fin du är.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar